Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

GENERALNI SEKRETARIAT

Stik

Naslov:Generalni sekretariat
Prežihova 4
1000 Ljubljana
Telefon: 01/369 6350
Generalni sekretar: Andrej Verhovnik Marovšek

 

 

V okviru generalnega sekretariata deluje 5 služb: finančna, pravna, kadrovska, splošna in služba za informacijske tehnologije in storitve, ki so odgovorne za nemoteno in učinkovito poslovanje ministrstva in organov v sestavi z manj kot 50 zaposlenimi. Generalni sekretariat ministrstva opravlja kadrovske in finančne naloge tudi za Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja (UPPD) in Urad Republike Slovenije za nadzor proračuna (UNP) ter Sklad Republike Slovenije za nasledstvo, javni sklad. Določene koordinacijske naloge (priprava finančnega načrta, zaključnega računa, mesečnih likvidnostnih načrtov, določene naloge pri izvrševanju finančnega načrta ipd.) opravlja tudi za Finančno upravo RS in Upravo RS za javna plačila.

 

Službe generalnega sekretariata koordinirajo izvajanje predpisov s področja integritete in preprečevanja korupcije za ministrstvo ter evropskih projektov ministrstva in organov v sestavi. Prav tako se znotraj generalnega sekretariata opravljajo naloge dostopa do informacij javnega značaja in varovanja osebnih podatkov.