Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEKTOR ZA ANALIZE IN KOORDINACIJO DAVČNE POLITIKE

Stik

Naslov:

Sektor za analize in koordinacijo davčne politike
Župančičeva 3
1000 Ljubljana

Telefon:

01/369 6744

Telefaks:

01/369 6719

Vodja:

Meta Šinkovec
meta.sinkovec(at)mf-rs.si

Naloge

Sektor pripravlja analize učinkov davčne in carinske politike, vključno s predlogi za spremembe, pripravlja oceno finančnih učinkov predlogov davčnih in carinskih predpisov ter EU zakonodaje z delovnega področja Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih dajatev. V ta namen Sektor oblikuje tudi metodološke pristope za ugotavljanje finančnih učinkov in analiz na področju davčnega in carinskega sistema.

 

Sektor sodeluje s pristojnimi organi in službami drugih držav in mednarodnih organizacij v zvezi s pripravo primerjalnih finančnih analiz davčnih in carinskih sistemov in v tem okviru Sektor sodeluje pri delu delovnih teles Evropske komisije, OECD ter drugih mednarodnih asociacij na področju iz pristojnosti Sektorja. Z vidika mednarodnih davčnih zadev pripravlja dokumente, ki imajo finančne učinke ter dokumente, ki se vežejo na davčno statistiko, davčne analize in davčno politiko.

 

Sektor koordinira tudi določene naloge s področja davčne politike, ki so v pristojnosti celotnega Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov. 

OPOZORILO: 

V skladu z zakonsko določenimi pristojnostmi je za informiranje davčnih in carinskih zavezancev o izvajanju davčne oziroma carinske zakonodaje pristojna Finančna uprava Republike Slovenije. Zato vas prosimo, da se z morebitnimi konkretnimi vprašanji o davčnem oziroma carinskem obravnavanju vašega primera obrnete neposredno na Generalni finančni urad (gfu.fu(at)gov.si). 

 

Predpise in pojasnila z davčnega oziroma carinskega področja si lahko ogledate na straneh Finančne uprave Republike Slovenije:   

Povezave na sorodne strani