Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vlada določila besedilo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo

Ljubljana, 28. oktober 2010 – Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji določila besedilo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo.

Z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo je bilo nadzornemu organu dano pooblastilo, da lahko naloži ponudniku storitev informacijske družbe omejitev dostopa do spletnih strani oziroma drugih telekomunikacijskih povezav, prek katerih se prirejajo spletne igre na srečo brez koncesije Vlade RS. Ponudniki storitev informacijske družbe in strokovna javnost so se obrnili na informacijskega pooblaščenca in direktorat za informacijsko družbo ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki sta predlagala spremembo zakona, tako da bi tudi v primeru nedovoljenega prirejanja iger na srečo o omejitvi dostopa do spletnih strani odločilo sodišče, ne pa nadzorni organ. Po predlogu zakona o omejitvi dostopa do spletnih strani, preko katerih se prirejajo igre na srečo brez koncesije Vlade RS, odloči Upravno sodišče Republike Slovenije na predlog nadzornega organa. Predpisan je tudi postopek, ki je hiter.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMI