Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Vlada sprejela sklep o prenosu zaposlenih na Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb RS

Ljubljana, 28. oktober 2010 – Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji naložila spodaj navedenim ministrstvom in vladni službi, da Ministrstvu za finance do 3. novembra 2010 sporočijo seznam oseb, ki so do uveljavitve Zakona o upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije opravljali naloge iz prvega odstavka 71. člena Zakona o javnih financah in sicer: Ministrstvo za finance, okvirno 6 zaposlenih; Ministrstvo za gospodarstvo, okvirno 4 zaposlene; Ministrstvo za promet, okvirno 4 zaposlene; Ministrstvo za okolje in prostor, okvirno 2 zaposlena; Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, okvirno 2 zaposlena; Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, okvirno 2 zaposlena.

Državni zbor je 20. oktobra 2010 sprejel Sklep o imenovanju predsednika in članov Uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije ter Sklep o imenovanju predsednika in članov Sveta Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije, kar pomeni, da je agencija skladno z Zakonom o upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije prevzela naloge upravljanja s kapitalskimi naložbami Republike Slovenije.

 

Zakon o upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije določa, da Agencija za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije prevzame zaposlene, ki so do uveljavitve tega zakona pri posameznih upravljavcih finančnega premoženja Republike Slovenije opravljali naloge iz prvega odstavka 71. člena Zakona o javnih financah.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMI