Skoči na vsebino

SERVIS ZA SPLETNO POROČANJE - OPPRA ODJEMALEC

A. Navodila za prvo namestitev "OPPrA odjemalca"

 1. Za namestitev nove različice potrebujete administratorske pravice, zato se vnaprej prepričajte da imate ustrezne pravice za delo na operacijskem sistemu (Windows).
 2. Na vaš lokalni računalnik prenesite zadnjo različico "OPPrA odjemalca", datoteko "OPPrAClient_1_.zip". V pogovornem oknu da dnu strani kliknite "Open"
 3. Poženite jo na svojem lokalnem računalniku (dvakrat kliknite na prenešeno datoteko), v pogovornem oknu aplikacije WinZip izberite "Yes" in pričnite z namestitvijo.
 4. Ko se namestitve izvedejo, kliknite na gumb "Close". S tem je namestitev uspešno izvedena.
 5. Prosim nastavite nastavitve skozi APPrA-O oz. popravite nastavitveno datoteko.

 

 

B. Navodila za posodobitev "OPPrA odjemalca"

 1. Na vaš lokalni računalnik prenesite zadnjo različico "OPPrA odjemalca", datoteko "OPPrAClient_1_2_13.zip", ki jo lahko shranite na vaše namizje (ali na poljuben začasni imenik) s klikom na gumb "Shrani" (Save).
 2. Odprite Zip datoteko in prekopirajte vse datoteke, ki so v zip datoteki v mapo, kjer imate nameščenega "OPPrA odjemalca". Po pred nastavljenih nastavitvah je to »C:\Program Files\APPrA\OPPrAClient«.
  Datoteke, ki jih imate sedaj v odjemalcu preprosto povozite.
 3. Nastavitev vam ni potrebno spreminjati!

 

C. Navodila za odstranitev "OPPrA odjemalca"

 1. Za odstranitev potrebujete administratorske pravice, zato se vnaprej prepričajte da imate ustrezne pravice za delo na operacijskem sistemu (Windows).
 2. Pojdite v Nadzorno ploščo: Start -> Nastavitve -> Nadzorna plošča (Start -> Settings -> Control Panel) in kliknite na ikonico "Dodaj / Odstrani programe" in poiščite aplikacijo "OPPrAClient".
 3. Ko jo najdete, jo označite in kliknite na gumb "Odstrani" (Remove).