Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

POROČANJE

Obrazci za vnos in navodila za poročanje o dodeljenih državnih pomočeh:

 

 

Navodilo za poročanje preko spletne aplikacije ISDP.

 

 

1. Državne pomoči in skupinske izjeme

 

Mesečno morajo dajalci državnih pomočiMinistrstvu za finance posredovati podatke o dodeljenih državnih pomočeh v skladu z Uredbo o spremembi Uredbe o posredovanju podatkov in poročanju o dodeljenih državnih pomočeh in pomočeh po pravilu "de minimis" (Uradni list RS, št. 50/2014). 

           Zahtevki za pridobitev podatkov iz evidenc se posredujejo na elektronki naslov: mf.sndp(at)mf-rs.si.

2. De minimis pomoči

 

Opozorilo:

 

"Nova" uredba de minimis, ki je stopila v veljavo  1. januarja 2014, prvič natančno opredeljuje datum dodelitve pomoči. Pomoč de minimis je dodeljena takrat, ko se zakonska pravica za prejem pomoči dodeli podjetju v skladu z veljavnim nacionalnim pravnim redom. Na podlagi tega se tudi preverja kumulacija pomoči.

Temu ustrezno smo s 1. januarjem 2014 prilagodili način poročanja. Od tega dne so vsi dajalci de minimis pomoči dolžni poročati Ministrstvu za finance najkasneje 15 dni po datumu dodelitve pomoči posameznemu podjetju in ne več po datumu transakcije pomoči.

Vse preveritve, ki se pripravijo za posamezno podjetje, so od 1. januarja 2014 narejene na podlagi datuma odobritve. Za vse pomoči, ki ste jih dodelili (odobrili) pred tem datumom, niste pa jih še dejansko izplačali in nam o tem še niste poročali, ste dolžni to storiti takoj.  Posledično, v tabeli, kjer poročate o dodeljenih de minimis pomočeh, podatek datum transakcije ni več potrebno izpolniti (ni obvezen podatek). Sčasoma ga bomo tudi  ukinili.

           Zahtevki za pridobitev podatkov iz evidenc se posredujejo na elektronki naslov: mf.sndp(at)mf-rs.si.

 

 

 

13.12.2013: Nov način poročanja po pravilu de minimis (dopis Ministrstva za finance)